perjantai 15. tammikuuta 2016

Maidoton, munaton ja suklaaton vaalea mokkapala

Tämä ei ole ruokablogi.
Mutta kirjoitan tämän silti, sillä en voi olla ainoa jääräpää, joka on päättänyt tehdä maidotonta, munatonta ja suklaatonta mokkapalaa.
Koska muu talonväki mussuttaa onnellisena tavallista mokkapalaa, tein tätä pienemmän annoksen silikonivuokaan. Laitan tähän silti ohjeen noin pellilliseen, sillä siitä alunperin itse muokkasin. Alkuperäinen ohje on K-ruoka-sivustolta, mutta tätä on jonkin verran muokattu.
Varoitus: Torttu on megaäglömagea, nautitaan pieninä palasina. Ensi kerralla yritän kyllä raikastaa kuorrutetta sitruunalla...

Pohja
2prk päärynäsosetta
2dl sokeria
loraus siirappia
0.5dl kahvia
1.5dl soijajuomaa
150g margariinia (esim sininen Keiju)
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Sekoita ainekset, sulata rasva.
Kaada taikina pellille.
Paista n. 200c n. 15min
Anna jäähtyä.

Kuorrute
1dl sulatettua leivontamargariinia (maidoton)
1.5dl alpro vaniljakastiketta
Paaaljon tomusokeria
Loraus kahvia
Nonparelleja

Sekoita, kaada tortun päälle
Ripottele nonparellit ja jäähdytä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

l

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti