keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Matkakertomus: Ikaalisten kylpylä 17.2.-22.2.2013

Matkassa Mya 30v ja tytär 6v

Matkat:

Bussilla paikasta x paikkaan y, kaksi vaihtoa, matka-aika 6 tuntia. Ingen problem. Bussissa on kiva olla. Ei ollutkaan kävelyetappeja, kun bussi vei Tampereelta suoraan kylpylän ovelle asti (autottomat vinkvink). Ihanan kallista bussimatkustaminen Suomessa toki on: Meno-paluu n. 160 euroa tältä setiltä. No mutta kerrankos sitä....

Majoitus:

Majoituimme kylpylän kaukaisimpaan Terme -rakennukseen, joka on noin 400 metriä päärakennuksesta (kylpylä ja ravintolat). Ikaalisten Kylpylän nettisivujen mukaan kyseessä on:

Viihtyisä asuntohotelli järven rannalla.
Huoneet: 160 kodikasta apartementotyyppistä hotellihuonetta, 320 vuodetta. Lisäksi 8 näköala-sviittiä, joissa oma sauna.
Huonevarustus: pienoiskeittiö, jääkaappi, WC, suihku, TV, puhelin, parveke.
Sijainti: järven rannalla, hieno uimaranta, etäisyys Päärakennus Mainingista 400 m. Valmistunut 1975.

Etukäteen tiesin jo olla odottamatta neljän tähden hotellia, aika jäätävää kommenttia niin hotelli kuin kylpyläkin saanut nettikeskusteluissa. Termen huone todellakin oli vanha ja kulahtanut. Mutta on sitä pahemmissakin murjuissa öitä vietetty. Sängyt oli pehmeät ja puhtaat. Parveke todellakin ihan rannassa, että varmasti varsinkin kesällä tosi ihana. Vessaa on remontoitu joskus seitkytluvun jälkeenkin, suihkusta tuli lämmintä vettä, lämpöputket pyyhkeille jne. Sokeritoukan kohtasin, mutten muita ötököitä. Keittiövarustus ihan ookoo. Matkaa päärakennukseen tosiaan jonkin verran, mutta osa matkasta taittuu kätsysti putkea pitkin.





Ravintolat:

Meillä oli täysihoito, joten söimme koko loman päärakennuksen Violetta -ravintolassa. Ei valittamista. Ruoka oli hyvää, valikoima iso ja lastenpöydästä löytyi nirppiksellekin närpittävää. Osasipa tuo käydä vonkumassa lisää mansikoitakin, kun naapuripöydän väellä moisia näki. Jos seisova pöytä ei miellytä, näkyi muitakin vaihtoehtoja olevan, kuten pizzaa ym.

Kylpylä:


Kylpylä ei ole kyllä negatiivista palautettaan ansainnut. Ihan kelpo kylpylä. Siisti ja mikä parasta: Lämmintä vettä jokaikisessä altaassa, myös ulkona! Mua aina niin palelee... Suihkuosasto nyt edusti ahdasta uimahalliversiota, mutta  ei se sen kummempi ollut esim. Peurungassakaan joka tietääkseni yksi uusimmista kylpylöistä. Vesiliukumäki oli lapselle hitti (Peurungan satametrinen tosin parempi) ja uimavalvonta oli tehokasta (mua niin ärsyttää _yleensä_ isompien jätkien jengit jotka tukkii mäet ja muut parhaat paikat ja käyttäytyy kaikkea muuta kuin kanssaihmiset huomioiden). Väkeä olikin ihan kiitettävästi, kun hiihtoloma-aikaan oltiin. Mutta hyvin sovittiin sekaan. Plussaa muuten myös selkeästi isoista altaista erillään olevasta lastenmaailmasta, jossa varmasti taapero viihtyy, kaikenlaista hilavitkutinta oli tarjolla.

Muu toiminta:


Päärakennuksessa oli lisäksi leikkihuone ja pelihuone, joista jälkimmäisen tanssimatot hurmasivat niin allekirjoittaneen kuin matkaseuralaisenkin. Ulkona oli loma-aikaan tarjolla kaikenlaista talviaktiviteettia. Itse kävimme pilkillä ja mäkeä laskemassa. Jäällä olisi ollut oiva hiihdellä, jos semmoisesta tykkää. Ranta myös varmasti kesäaikaan tosi kiva beachi baareineen ja vesileluineen. Kylpylän pihassa oli myös leikkipuisto ja napakelkka.

Itselle 5 päivää oli vähän liikaa, mutta kyllä tuommoiseen ihan helposti semmoisen päivän-parin keikan viitsisi heittää toistekin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti