tiistai 21. toukokuuta 2013

Onko neiti naitu vai naidaanko neiti nyt?

Lomakkeet. Kyllä te tiedätte. Kelan hakemukset ja kaikki. Vammaistukihakemus kuulemma yksi nerokkaimmista aikamme ilmiöistä, kun arkea sairaan lapsen kanssa yritetään muuttaa konekieliseksi, mutta tästä ei minulla (onneksi) henkkoht kokemusta ole.

Sen sijaan tuli mieleen pari lomakelempparia.

Naimaton.
Meillä on kaikenlaisia sukupuolineutraalia kielenkäyttöä edistäviä suosituksia, mutta me naimattomat pysytään sitkeästi naimattomina samalla kun onnekkaat kanssasisaremme eivät suinkaan ole naituja vaan naimisissa. Hölömö suomen kieli. Naimattomasta tulee naitu ja sitä joko on tai ei ole naimisissa. Tai eipähän tuokaan tunnu monesti niin varmaa olevan. Vaadin lomakkeisiin vähintäänkin facebook-luokitusta parisuhdetilanteesta.

Nykyisen parisuhteen kesto.
Olen varsin naimaton, mutta ainakin erään tahon mukaan tiiviisti parisuhteessa. Miehen tutkimusten esitietolomakkeessa ei kysytty kauanko on lisääntymistä yritetty, vaan parisuhteen kestoa. Ymmärrän toki, että edustamme poikkeusta, mutta silti. Miksi näin kun sen voisi tehdä noin? Samassa lomakkeessa muuten kysyttiin mieheltä alkaneiden raskausten määrää.

Avioerotapaus.
Yksi ehdoton suosikki. Avioerotapauksissa merkitkää lapsen huoltaja.
Eipä ole onneksi kokemusta avioerotapauksesta, mutta tietääkseni toimin silti lapseni huoltajana.

Tulen ehdottomasti listaamaan näitä lisää, pilkun nussiminen on sydäntäni lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti